1202 Budapest,Nagysándor József utca 139. gumistone@gmail.com

Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek (ÁSZF)

 

Vásárlás, vételár, fizetési feltételek

A Gumistone.hu gumiabroncs áruházban a vásárlás interneten, vagy telefonon keresztül lehetséges. A Gumistone.hu Kft. fenntartja a jogot, hogy különösen nagy értékű vagy ritkaságnak számító termék megrendelése esetén a teljesítést előleg megfizetéséhez kösse.
A gumistone.hu gumiabroncs áruházban mindenki vásárolhat, aki maradéktalanul elfogadja jelen üzletszabályzatot és magára nézve azt kötelező jellegűnek veszi. Az áruházban történő vásárlás egyúttal az Általános Szerződési Feltételek elfogadását jelenti. A Gumistone.hu Kft. fenntartja a jogot, hogy ellenőrizze a vásárlás során megadott adatok valódiságát. A termékek mellett feltüntetett ár az adott termék bruttó vételára, mely tartalmazza az általános forgalmi adót. A kiemelt akciós termékek estében fenntartjuk a jogot az akciós árak változtatására, ill. visszavonására készlethiány vagy gyártói árváltozás miatt.
A weboldalon található információkat rendszeresen frissítjük, ennek ellenére pontatlanságok, véletlen hibák, elírások előfordulhatnak, melyekért nem tudunk felelősséget vállalni. A termékekhez tartozó képek illusztrációk, a mérettől és kiviteltől függően eltérések lehetnek a megjelentekhez képest (több vagy kevesebb mintázati borda, csatorna, stb). Az árak a weboldalon történő megjelenésüktől kezdve érvényesek, kivéve ha azok minden gondosság ellenére hibásan kerültek feltüntetésre, – különösen a nyilvánvaló elírások, az általános forgalmi értéktől jelentősen eltérő vagy rendszerhiba folytán megjelenő árak, – akkor cégünk nem köteles a megrendelt terméket hibás áron szállítani, hanem a megrendelő tájékoztatása mellett felajánlja a helyes áron történő kiszállítást vagy ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor elállhat a szerződéstől.
Az áruházban feltüntetett árlista nem feltétlenül jelent valós készletet. Amennyiben egy termék nincs raktáron, vagy beszerzése elhúzódna, ezt jelezzük a megrendelő felé.
A megrendelt termékek árát a vevő a termék átvételekor a futárnak, készpénzben vagy visszaigazolást követően bank utalással fizetheti. Személyes átvételnél a termék díját előre utalással egyenlíti ki (a szerelési díjat minden esetben a helyszínen kell megfizetni).
A számlát a rendelés során megadott névre, címre állítjuk ki, és a megrendelt termékekkel együtt küldjük el Önnek. A számlázási név, cím eltérhet a szállítási adatoktól, amennyiben azt megrendeléskor jelzi felénk. A számlázási adatokat a későbbiekben sajnos nem tudjuk módosítani.


Rendelés és szállítás

A gumistone.hu gumiabroncs áruházban történt rendeléssel minden vásárló kijelenti, hogy elfogadja jelen üzletszabályzatot, tisztában van a rendelés menetével.
A megrendelést csak akkor tudjuk elfogadni, ha a vásárló a rendelés teljesítéséhez szükséges adatokat maradéktalanul megadja. Kérjük olyan (magyarországi) telefonszámot adjon meg, melyen munkatársunk napközben fel tudja venni a kapcsolatot, illetve melyen a szállítás napján a futárszolgálat munkatársa szükség esetén egyeztetni tud Önnel. Ennek elmulasztásából eredő károkért, téves adatközlésért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért a gumistone.hu nem vállal felelősséget.
Terméket külföldre nem áll módunkban szállítani.
A vevő köteles a kiszállítás időpontjában a termékeket tételesen ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően hiányosságokra és sérülésekre vonatkozó reklamációkat nem áll módunkban elfogadni. A kiszállítást megelőzően a gumistone.hu ügyfélszolgálata vagy a futárszolgálat értesítést küld a vevőnek a kézbesítés várható időpontjáról. A vevő felelőssége gondoskodni arról, hogy a jelzett időszakban az áru átvételét biztosítsa, vagy a rendelés kiszállítását megelőzően legalább 24 órával visszajelezze, ha a szállítás időpontja nem megfelelő számára.
Szállítási határidő, raktáron lévő termékeinkre, a rendelés telefonos visszaigazolásától, ill. átutalásos előre fizetés esetén az áru ellenértékének bankszámlánkra történő beérkezésétől számítva, az egész ország területén legfeljebb 3 munkanap. Amennyiben megrendelés teljesítése ezt túllépné, vagy az adott termékből nincs a megrendelt mennyiség raktáron, telefonon vagy e-mailben értesítést küldünk a megrendelőnek.

A megrendeléseket az esetek túlnyomó többségében (kb. 99%) készletről azonnal teljesítjük, ritkán fordul elő, hogy akár 4-5 napot várni kell a beszerzésre. Minden megrendelést telefonon kezelünk és azonnal tájékoztatást adunk a teljesítés várható napjáról.

Személyes átvételre szereléssel vagy anélkül partnerszervizekben van lehetőség. A megrendeléskor a vevő köteles megadni, hogy az átvételt milyen módon igényli. A partnerszervizekben a gumistone.hu korlázotott mértékben tart készletet, ezért jellemzően a megrendelt terméket közvetlenük a partnerszervizhez szállíttatja és ezt követően van lehetőség az átvételre (átfutási idő 1-2 munkanap). Szerelési időpontot a vevő a partnerszervizzel tud egyeztetni (a rendelés visszaigazoláskor a gumistone.hu megadja az elérhetőségeket), hogy kényelmesen, várakozás nélkül fogadhassák. A szereléssel vagy anélkül, személyesen átvett termékekre fennálló garanciák azonosak a futárszolgálattal teljesített rendelésekkel, kivéve a vásárlástól való elállás jogát, mely a már felszerelt termékekre nem alkalmazható.

Átvételkor a vásárló kötelessége, hogy megbizonyosodjon a termék megfelelőségéről, típusazonosságáról (kiemelten fontos ez az egy darabos pótlások esetén). Sajnos utólag nem tudunk reklamációt elfogadni akkor, ha egy gumiabroncsot vevő átvett, használatba vett és utólag észleli, hogy az nem volt megfelelő.


Szállítási díjak

Termékeinkre általában érvényes, hogy a szállítás díja 990 Ft/darab. A szállítási díjakról és fizetési módokról a Szállítási és szerelési díjak menüpontban talál bővebb információt.
Téves megrendelés esetén az ismételt szállítás, és az eredeti termék visszaszállításának díja 4000Ft.

Szerelési díjainkról a Szállítási és szerelési díjak menüpont alatt kap tájékoztatást, az ott nem szereplő, ritkábban előforduló munkadíjakról a gumistone.hu ügyfélszolgálata nyújt tájékoztatást.

 


A vásárlástól való elállás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet alapján a termék átvételétől számított nyolc munkanapon belül vásárlóinknak joguk van indoklás nélkül elállni vásárlási szándékuktól. Ebben az esetben a gumistart.hu köteles a termékért kifizetett vételárat visszatéríteni a vásárlónak legkésőbb az elállást, illetve a termék visszaszolgáltatását követő harminc napon belül. A visszatérítés a szállítási költségre nem vonatkozik, valamint a termék visszajuttatásának költségeit is a vevő viseli. Ingyenes házhoz szállítási akciónk keretében megrendelt termékek vásárlásától való elállás esetén 4000Ft szállítási díjat számítunk fel.
A gumistone.hu kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni. A termék sérüléséből adódó költségek a vevőt terhelik. Az elállási jog nem vonatkozik azokra a termékekre, amelyek olyan állapotúak, hogy az új termékként történő értékesítést nem teszik lehetővé (ide értendő a már felszerelt abroncs, keréktárcsa is).


Garancia, szavatosság

Az eladó az általa eladott termékre a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatossági időt vállal. Az ettől eltérő szavatossági idő vagy jótállás és ennek időtartama az adott áru mellett van feltüntetve.
Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 49/2003. (VII. 30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.
Amennyiben az átvett árucikk hibás, vagy a szállítás során megsérült, azt díjmentesen kicseréljük. A szállítási sérülést csak abban az esetben tudjuk elfogadni, ha a csomag átvételekor a sérülésről jegyzőkönyv készült. Amennyiben a csomagolás sérült és erről nem készült jegyzőkönyv, úgy az ebből eredő kár az ügyfelet terheli. Az árucikk cseréje csak az eredeti csomagolás és a mellékelt okmányok megléte esetén lehetséges.
Az eladó a megvásárolt termékeket csak abban az esetben cseréli ki, ha azok bizonyítottan hibásak.
Cégünk az általa eladott termékekre 24 hónap garanciát vállal.
Személy, kisteher és terepjáró gumiabroncsok esetében a garancia csak akkor érvényesíthető, amennyiben az abroncsot átlagos használati körülmények között üzemeltetik és a felszerelésre valamint az üzemeltetésre vonatkozó előírásokat továbbá a gyártó előírásait betartják. Garanciális igény érvényesítésének feltétele a szakműhelyben történő felszerelés igazolása. A garancia érvényesítésének helye a Gumistone.hu webáruház,meghatározott helyszín, bevizsgálási helyszíne. A bevizsgálás pontos feltételeiről a garanciális igénybejelentés befogadásakor tudunk tájékoztatást adni.
Szélsőséges út és használati körülmények esetében a Gumistone.hu webáruház fenntartja a jogot a garanciális felelősségének a jelen feltételektől eltérő mértékű szabályozására.
A garanciális igény nem érvényesíthető:
– helytelen tárolás miatti hibákra,
-a jármű vagy tartozékainak hibája, pl. helytelen futómű beállítás stb. által okozott hibákra,
-a vonatkozó szabványok, és a gyártó által adott előírások figyelmen kívül hagyása miatti, szerelési- vagy üzemeltetési hibákra,
-javított abroncsokra,
-nem a rendeltetés szerinti célra használt abroncsok meghibásodására,
-baleset, rongálás vagy egyéb külső behatások okozta hibákra,
– versenyzés, sebességi vagy egyéb kísérleti használat közben bekövetkező hibákra.

Személyes adatok

A vevők személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. A Gumistone.hu webáruház a vásárlók adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, illetve alvállalkozóinak (futárszolgálat, logisztikai partner, átvevőpontként megadott szervizpont) átadja. Az alvállalkozók a Gumistone.hu webáruház által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni. Ez alól kivételt a megrendeléssel közvetlenül kapcsolatos információk (szállítás napja, beérkezés szervizpontra, átvétel ténye), melyről alvállalkozók a vevőt írásban vagy telefonon (email vagy sms) értesíthetik. A megrendeléskor megadott címen a Gumistone.hu webáruház ügyfeleit jövőbeni ajánlatairól, akcióiról tájékoztathatja külön hírlevél feliratkozás nélkül.

“A www.arukereso.hu (arukereso.hu Kft. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72., Adószám: 13282156-2-42, Cégjegyzékszám: 01-09-727285) Megbízható bolt programjának működése érdekében az itt történő vásárlások után a vásárló e-mailcíme, illetve az általa megvásárolt termék megnevezése az arukereso.hu részére továbbításra kerül. Az adattovábbítás célja: vásárlói visszajelzés igénylése és megjelenítése. Az így továbbított személyes adatokat az arukereso.hu Kft. a www.arukereso.hu Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatának megfelelően kezeli.”

Bármely felmerülő kérdés, kérés esetén forduljon hozzánk bizalommal és keressen minket telefonon, e-mailben és mi mindent elkövetünk, hogy segíthessünk.

GUMISTONE Korlátolt Felelősségű Társaság

1045 Budapest Bécsi utca 6.

Adószám: 25734306-2-41

Gumistone.hu Guruljon velünk.